Екстрактът от кората на френски бор – една от най-ефикасните антейдж съставки

11 Октомври 2013

Природата ни е дала решение за всеки проблем. А растителните екстракти са все по-предпочитани в козметиката. Ето малко повече информация за една съставка с чудодейно действие, за която обаче малко се знае - Pinus Pinaster Extract.

Можете да го срещнете в околоочния гел на Реджувес. Това е екстракт от кората на френски бор – невероятен антиоксидант, който подобрява еластичността на кожата.

Списание Skin Pharmacology and Physiology публикува доклад, който разкрива резултатите от клинично проучване, проведено с 20 жени на възраст между 55 и 68 години. Те са били наблюдавани в продължение на 12 седмици. Установено е, че еластичността на тяхната кожа се е подобрила с 25 %, а нивата на хиалуроновата киселина драстично са се увеличили. Оказва се, че по постигнатите резултати, екстрактът от кората на френския бор се нарежда в челните редици на най-силните антиоксиданти. И тъй като кожата около очите е най-деликатна и там се появяват първите следи от старение, околоочните кремове, които съдържат Pinus Pinaster Extract, са в пъти по-ефикасни от останалите.