Серумите за мигли – какво знаем и не знаем за тях?

27 Ноември 2013

Жените подчертават красотата си по различен начин. Някои наблягат на дрехите, за други е по-важен парфюмът или елегантното бижу. Но това, което обединява всички жени на планетата, е че всяка една от тях иска да притежава магнетичен поглед. Подчертаването на очите, освен с подходящи сенки и спирала, зависи и от здравината и плътността на миглите. Различни козметични брандове вече предлагат серуми за удължаване и подсилване на миглите. Активните съставки в тях подхранват и стимулират растежа. Добре е, преди да си купите такъв продукт, да бъдете добре информирани за неговите свойства и качества и да се убедите, че той няма да навреди на здравето на очите ви.

Ето малко повече информация за най-често използваните съставки в серумите за мигли:

1. Пептиди

Обикновено съставките, които можете да откриете на опаковките, са Pentapeptide 17 и Pentapeptide 16. Преведено на разбираем език, пептидите са белтъци. Обикновено в организма това са „информационните пратеници”, които пренасят данните между клетките, за да могат те да функционират правилно. Пептидите в серумите за мигли действат по същия начин – дават инструкции на клетките как да се държат и ги стимулират да синтезират определени съставки, от които зависи растежа на миглите. По принцип пептидите се считат за безопасни, а употребата им не води до странични ефекти.

2. Простагландини

Тяхното чудодейно действие върху миглите било открито първо като страничен ефект от лекарство, използвано за лечение на глаукома. Лекарите офталмолози са забелязали, че миглите на техните пациенти драстично са се удължавали по време на терапията. Използването на серум за мигли с простагландини наистина ще ви доближи значително до мечтаните мигли, които имат звездите в Холивуд. Но тук има едно голямо НО. Много лекари офталмолози открито изразяват безпокойство, тъй като ако част от препарата попадне в окото, това може да доведе до промяна на очното налягане и зачервяване, които са потенциално опасни за здравето странични ефекти. Простагландините могат да доведат и до промяна на цвета на очите, затова бъдете предпазливи и се посъветвайте с вашия лекар, преди да посягате към продукт, който ги съдържа.

3. Растителни стволови клетки

Някои растения за значително по устойчиви на външни въздействия от други. Това се е изградило благодарение на дългите години еволюция. Силата на растенията е закодирана в техните стволови клетки, ето защо екстрактите от някои видове се използват в козметиката. Както в шампоаните против косопад, така и в някои серуми за мигли се добавят стволови клетки от редкия сорт швейцарска ябълка „утвилър шпетлойбер”, която е защитен вид. Плодовете на това дърво остават месеци наред свежи, докато другите ябълки повяхват и се набръчват. Стволовите клетки на този вид ябълка имат способността да удължяват живота на космените фоликули, с което спират падането на миглите и те стават по-плътни и по-дълги.

Удължителят за мигли Rejuvesse MD е единственият серум за мигли на пазара, който използва растителни стволови клетки и няма в състава си простагландини. Освен това в него е включен и Pentapeptide 17.

Със сигурност няма как да си закупите серум за мигли, който да не даде резултат. Но преди да изберете конкретен продукт, помислете първо за неговата безопасност. Важно е да бъдем красиви, но най-красиво лице е винаги здравото!