За продуктите

Създатели на марката се трима американски дерматолози, които са признати специалисти с дългогодишен научен и клиничен опит:

Д-р Франциско Кардел (Francisco Kerdel)

 • Президент на International Society of Dermatology (Международно дружество по дерматология и венерология).
 • Директор на дeрматологичното отделение към Университетската болница на Маями.
 • Автор на над 150 лекции, 200 научни публикации във водещи импакт факторни дерматологични издания.

Д-р Мартин Зайак

 • Началник на Клиниката по дерматология към Mount Sinai Hospital, Miami Beach.
 • Директор на Катедрата по дерматология на Florida International University.

Д-р Едуардо Уайс

 • Основател и собственик на престижна дермато-козметична клиника в Холивуд, Флорида.
 • Член на American Society of Mohs Surgery и на American Society of Cosmetic Surgery.
 • Автор на над 100 лекции и 46 публикации във високо импакторни научни издания.
 • Автор на над 110 лекции, 25 научни публикации и 30 научни проучвания в областта на естетичната дерматология.

Козметика с пептиди и растителни стволови клетки. Всички Rejuvesse MD® продукти са произведени с използването на най-напредналите биопептидни технологии и съдържат пептиди и екстракти от растителни стволови клетки на редки сортове ябълка и грозде: Malus Domestica Fruit Cell Extract и Vitis Vinifera Stem Cell Extrac.

Malus Domestica Fruit Cell Extract е екстракт от рядък сорт ябълково дърво - Uttwiler Spätlauber, култивирано за първи път през 18 век в малка плантация в село Утвил, Швейцария. Ябълката се славела с това, че плодовете й оставали с месеци гладки и свежи. Градинарите забелязали и още нещо - ако кората на дървото или обвивката на необрания плод бивала наранена, тя заздравявала сама и се регенерирала.  Почти 2 века по-късно изследователите откриват, че издържливостта на ябълката се крие в необикновените й стволови клетки и решават по лабораторен начин да ги възпроизведат, за да ги използват за козметични и подмладяващи терапии.

Вложени в козметични продукти, растителните стволови клетки на ябълката от Утвил:

 • имат силно изразен подмладяващ ефект;
 • защитават стволовите клетки на кожата от увреждащото въздействие на слънцето и околната среда;
 • удължават живота на епителните стволови клетки и подсилват тяхната възпроизвеждаща способност.

В своя статия американското списание Vogue определя редкия сорт Uttwiler Spätlauber като „супер ябълка” и предрича, че дървото ще се окаже „новият извор на младостта”, което вече е факт.  Вероятно не е случайно, че една от почитателките на козметиката със стволови клетки от ябълка е Мишел Обама.

Заради своите безценни козметични качества, редкият сорт Uttwiller Spätlauber е включен в колекцията на ProSpecieRara, фондация, насочена към запазване на традиционните породи животни и растения в Швейцария.

Vitis Vinifera Stem Cell Extract е екстракт от редкия сорт бургундско грозде  Gamay Teinturier Fréaux, произхождащо от областта Бордо във Франция. Сортът е известен със съдържанието на антоцианини - мощни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в кожата. Rejuvesse MD е първата дермато-козметична линия в Европа, която използва стволови клетки от грозде в състава си. Стволовите клетки от сорта Gamay Teinturier Fréaux забавят стареенето на стволовите клетки на кожата с 56% и защитават клетките от оксидативния стрес и УВ-лъчите.

Сред известните личности, които използват козметика с растителни стволови клетки, са Мишел Обама, Хелън Мирън, Дженифър Лопес и др.

Високо ефективните резултати на серията Rejuvesse MD® се дължат на използването на естествени и безопасни съставки от растителен произход.

Удължителят за мигли Rejuvesse MD е преминал клинични проучвания за ефективност и безопасност.

 

Quintessence е линия дерматологични продукти, създадени на база опита и препоръките на изтъкнати американски дерматолози и разработени от водещи биотехнолози за постигане на оптимален ефект и пълноценна грижа за кожата. Благодарение на специалната им формула, съдържаща антиоксиданти, натурални екстракти и витамини, всички продукти на Quintessence ви осигуряват здрава, подмладена, свежа и чиста кожа.

Venus Roses Labsolutions ООД е специализирана в производството на продукти с естествен и растителен произход, както и билкови лекарства, предназначени за подобряване на нашия живот - всеки ден, навсякъде и по целия свят.